Όροι Χρήσης

1. ΓΕΝΙΚΑ

 

Με την επιφύλαξη ειδικότερης έγγραφης συμφωνίας, όλοι οι όροι που αναγράφονται επί του παρόντος, ισχύουν για όλα τα προϊόντα και προς όλους τους αγοραστές - πελάτες και οποιαδήποτε συναλλαγή αφορά αγορές από τo ηλ. κατάστημα FOTOCOM, εμπίπτει στους όρους που αναφέρονται κατωτέρω και αναγράφονται ευκρινώς στο διαδικτυακό μας τόπο.

 

2. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

 

Όλα τα προϊόντα καθορίζονται ως προς το βάρος, τα χρώματα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά από την εκάστοτε Κατασκευάστρια Εταιρεία. Οι φωτογραφίες προϊόντων είναι ενδεικτικές και ενδέχεται τα χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος, να διαφέρουν.

 

Ο αγοραστής, οφείλει να ενημερώνεται σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που παραγγέλνει απο τις επίσημες ιστοσελίδες των κατασκευαστών. Οποιαδήποτε ενημέρωση εκ μέρους μας, αφορά τεχνικές η άλλες πληροφορίες και γίνεται συμπληρωματικά.

 

Η αποστολή των παραγγελιών, εφ' όσον το προϊόν είναι διαθέσιμο,και πληρούνται οι όροι πληρωμής, γίνεται την επόμενη εργασιμη ημέρα και ο χρονος παράδοσής τους εξαρτάται από τη Χιλιομετρική απόσταση, ή τη μεσολάβηση Σαββατοκύριακων ή αργιών.

 

Σε περίπτωση μη εκτέλεσης της παραγγελίας, ως έχει συμφωνηθεί, ο πελάτης έχει κάθε δικαίωμα να την ακυρώσει.

 

3. ΤΙΜΕΣ

 

Οι τιμές όλων των προϊόντων, αναγράφονται ευκρινώς και πλησίον κάθε προϊόντος και περιλαμβάνουν ΦΠΑ 16%. Το κατάστημα μας διατηρεί κάθε δικαίωμα να μεταβάλλει τις τιμές στα προϊόντα χωρίς προειδοποίηση. Ο πελάτης από τη στιγμή που έχει επιβεβαιώσει την παραγγελία του, εξασφαλίζει πως θα παραλάβει το προϊόν με την τιμή την οποία αποδέχτηκε κατα την ημερομηνία συναλλαγής, έστω και αν η τιμή στην πορεία μεταβληθεί.

 

Για προϊόντα τα οποία διακινούνται εκτός Χίου, ή για μεγάλα δέματα, η χρέωση αποστολής καθορίζεται από ειδικούς αναλυτικούς πίνακες που αναπροσαρμόζονται ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών Ταχυμεταφορών.

 

4. ΑΠΟΣΤΟΛΗ / ΜΕΤΑΦΟΡΑ

 

Τα εμπορεύματα ταξιδεύουν με κόστος και ευθύνη του αγοραστή και αναλυτικότερα περιγραφονται αυτοι στη παραγραφο "ΚΙΝΔΥΝΟΙ". Για μεταφορές που έχουν καθυστερήσει από εξωγενείς παράγοντες (όπως απεργίες, κλείσιμο δρόμων, ακραίων καιρικών φαινομένων κλπ.) το κατάστημα μας δε φέρει καμία ευθύνη.

 

5. ΚΙΝΔΥΝΟΙ

 

Από τη στιγμή που τα εμπορεύματα παραλαμβάνονται από το κατάστημα μας, για λογαριασμό του αγοραστή, είτε από τον ίδιο είτε από εκπρόσωπό του ή Μεταφορική Εταιρεία, απαλλασσόμαστε από οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με καθυστέρηση, απώλεια, καταστροφή, κλοπή ή φθορές των προϊόντων ή των συσκευασιών τους. Τα προϊόντα αξίας μέχρι 200 ευρώ ταξιδεύουν ασφαλισμένα από την εταιρία μεταφοράς χωρίς επιπλέον χρέωση. Για μεγαλύτερης αξίας προϊόντα και κατόπιν επιθυμίας του αγοραστή, υπάρχει δυνατότητα ασφάλισης του προϊόντος με επιπλέον χρέωση 5 ευρώ.

 

6. ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

 

Υπεύθυνος για κάθε παροχή εγγύησης (συμπεριλαμβανομένου και του τρόπου εκτέλεσης αυτής) είναι αποκλειστικά και μόνον ο εκάστοτε κατασκευαστής. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε πιστά και ανεξαιρέτως όλες τις τυποποιημένες και προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου, επισκευών ή επιστροφών που καθορίζονται από αυτόν.

 

Μόνος αρμόδιος για οποιαδήποτε διάγνωση και γνωμάτευση προβλήματος στις συσκευές είναι τα επίσημα Τεχνικά κέντρα ελέγχου και επισκευών των κατασκευαστών και δεν αμφισβητούνται.

 

Η Εγγύηση των Κατασκευαστών, καλύπτει μόνο κατασκευαστικά λάθη ή ελλείψεις στη συσκευή. Οποιαδήποτε βλάβη προέρχεται από πτώση, υγρασία, αμέλεια, κακή χρήση, παρέμβαση στα εσωτερικά τμήματα από μη εξουσιοδοτημένα άτομα ή μη ενδεδειγμένη χρήση, αυτομάτως θέτει το προϊόν "Εκτός Εγγύησης" και η επισκευή του χρεώνεται.

 

Οι Εγγυήσεις όλων των προϊόντων, τα οποία προορίζονται για την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποχρεούνται να καλύπτονται από τους εκάστοτε επίσημους αντιπροσώπους. Για δική σας διευκόλυνση μπορείτε να απευθύνεστε οι ίδιοι στα κέντρα ελέγχου των εκάστοτε κατασκευαστών.

 

Η αποστολή προϊόντων εντός εγγύησης προς τα τεχνικά κέντρα ελέγχου των εταιριών γίνεται και από την εταιρία μας με επιβάρυνση του πελάτη, και πάντα με την επίδειξη της απόδειξης αγοράς.

 

Επιστροφές προϊόντων που σταλθηκαν εντός εγγύσης και δεν καλυπτονται απο αυτην, ή δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα, χρεώνονται στον αγοραστή (όπως έξοδα αποστολής, διακίνησης ή ελέγχου).(Ελάχιστη χρέωση 15 ευρώ)

 

7. ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Οι ενδεδειγμένοι και αποδεκτοί τρόποι πληρωμών είναι οι εξής:

 

Α. Κατάθεση σε κάποιον από τους παρακάτω Τραπεζικούς μας Λογαριασμούς.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
IBAN GR29 0110 4900 0000 4904 7016 230
Δικαιούχος: ΦΩΤΟΔΙΚΤΥΟ ΕΠΕ

ΑLPHA BANK:
IBAN GR50 0140 6000 6000 0210 1256 470
Δικαιούχος: ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:
IBAN GR03 0172 7020 0057 0201 4749 082
Δικαιούχος: ΦΩΤΟΔΙΚΤΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η παραγγελία σας εκτελείται, αφού μας αποστείλετε μέσω e-mail στο info@fotocom.gr το ονομαστικό καταθετήριο, στο οποίο απαραίτητα θα πρέπει να αναφέρεται ως αιτιολογία, ο αριθμός παραγγελίας. Ο χρόνος αποστολής άρχεται από την ημερομηνία επιβεβαίωσης του καταθετηρίου

Β. Πληρωμή τοις μετρητοίς στο κατάστημα FOTOCOM, Απλωταριάς 1 Χίος (ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ)

Γ. Πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας στο κατάστημα FOTOCOM, Απλωταριάς 1 Χίος (με επιβάρυνση 1,5%)

Στον χώρο του καταστήματος ΔΕΝ υποστηρίζονται πληρωμές με κάρτες Diners και American Express

Δ. Με αντικαταβολή μέσω courier εντός Ελλάδας, με έξοδα αντικαταβολής είναι 3,90 Ευρώ)

Λόγω της υπάρχουσας νομοθεσίας, η πληρωμή με αντικαταβολή δεν υποστηρίζεται για παραγγελίες συνολικού κόστους 500,00 Ευρώ και άνω...

Ε. Μέσω πιστωτικής κάρτας με επιβάρυνση 1,5%

Αναγνωρίζοντας την ύψιστη σημασία της προστασίας προσωπικών δεδομένων και της ασφάλειας των συναλλαγών, χρησιμοποιούμε τις πιο προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζουμε ταχύτητα και αξιοπιστία, παρέχοντας παράλληλα σε εσάς, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε κάθε περίπτωση.

Το Fotocom.gr δεσμεύεται, ότι όλα τα προσωπικά στοιχεία που υποβάλλονται σε αυτό (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, Τηλέφωνα, Ηλεκτρονική Διεύθυνση κλπ), καταχωρούνται (με δυνατότητα πρόσβασης) από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους, αυστηρά και μόνο όποτε αυτό απαιτείται, όπως πχ. για τη διεκπεραίωση των παραγγελιών, ενώ δεν γίνονται αντικείμενο διαχείρισης, κοινοποίησης προς τρίτους και δεν χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς (πχ. διαφημιστικούς). Εξαιρούνται από αυτό, περιπτώσεις αποφάσεων εισαγγελικών, δικαστικών ή άλλων δημόσιων αρχών.

Δίδεται η δυνατότητα εξόφλησης των παραγγελιών σας μέσω πιστωτικής κάρτας VISA, MASTERCARD και MAESTRO. Η χρέωση της πιστωτικής κάρτας πραγματοποιείται μέσα από το ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζας Πειραιώς. Ο πελάτης είναι ο μόνος υπεύθυνος για την σωστή καταγραφή και την αλήθεια των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας. Για αγορές σας, άνω των 499 € θα πρέπει η παράδοση των προϊόντων να γίνεται με "φυσική" παρουσία δική σας στο χώρο παραλαβής με την ταυτότητα σας ή να υπάρχει εξουσιοδότηση παραλαβής σε άλλον και φωτοτυπία της ταυτότητας του πελάτη που έκανε την παραγγελία. Επίσης κατά την πρώτη φορά που θα γίνει η συναλλαγή ενδέχεται να σας ζητηθεί να σταλεί φωτοαντίγραφο της ταυτότητας του κατόχου της κάρτας. Η επιβάρυνση για τη χρήση όλων των πιστωτικών καρτών είναι 1,5% επί του συνολικού ποσού των αγορών.

 

8. ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

 

Το ηλεκτρονικό κατάστημα fotocom.gr, προσφέρει τους ακόλουθους τρόπους πληρωμής/αποστολής:

Α. Παραλαβή από το κατάστημα FOTOCOM Απλωταριάς 1, Χίος (διαχειριστικά έξοδα 2,9 Ευρώ)

Β. Αποστολή μέσω courier με χρεώσεις όπως περιγράφονται παρακάτω

Για αποστολή με courier από το fotocom.gr υπάρχει σταθερή χρέωση μεταφορικών 3,9 € (με ΦΠΑ), ανεξαρτήτου τρόπου πληρωμής. Για αποστολή με courier από το fotocom.gr με τρόπο πληρωμής αντικαταβολή υπάρχει επιπλέον κόστος 3,9€ ανά δέμα.

Εφόσον επιθυμείτε να γίνει παράδοση του δέματος Σάββατο υπάρχει έξτρα χρέωση 3€ (με ΦΠΑ) ανά δέμα.

 

Υπάρχει δυνατότητα ασφάλισης του δέματός σας με επιπλέον χρέωση 3€ (με ΦΠΑ) ανά δέμα.

 

* Εφόσον ο προορισμός του δέματος χαρακτηρίζεται απο την εκάστοτε εταιρία COURIER ως Δυσπρόσιτος Προορισμός (ΔΠ) υπάρχει επιπλέον χρέωση χρέωση 8€ (με ΦΠΑ). 

 

9. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ - FOTO ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

Οι ειδικές παραγγελίες καθώς και παραγγελίες που αφορούν FOTO – ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ οριστικοποιούνται μόνο με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή προεξόφληση στο κατάστημα ολόκληρου του ποσού . Ο χρόνος παράδοσης ξεκινάει από την ημερομηνία επιβεβαίωσης της πληρωμής.

 

10. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

Οι φωτογραφίες προϊόντων είναι ενδεικτικές και ενδέχεται ο χρωματισμός του τελικού προϊόντος, να διαφέρει. Επιστροφές ή αντικαταστάσεις προϊόντων (πχ. λόγω χρώματος), γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν συνεννόησης και εφ' όσον το προϊόν δεν έχει ανοιχτεί ή χρησιμοποιηθεί.

Τα προϊόντα μας είναι υψηλής ποιότητας, πιστοποιημένα και ελεγμένα για την ποιότητά τους. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με κάποιο προϊόν – π.χ. τεχνικά χαρακτηριστικά, την χρήση του, την ποιότητά του, επικοινωνήστε μαζί μας πριν κάνετε την παραγγελία σας!

Επιστροφές είναι δεκτές εντός 14 ημερών από την ημερομηνία αγοράς του προϊόντος χωρίς να έχετε την υποχρέωση να αναφέρετε τους λόγους της επιστροφής, υπό την προϋπόθεση ότι η συσκευασία και το προϊόν είναι άθικτα. Τα έξοδα αποστολής επιστροφής επιβαρύνουν τον πελάτη. Τα χρήματα θα αποσταλούν σε τραπεζικό λογαριασμό (Εθνικής, ή Alpha) που θα μας δώσετε μέσα σε 10 μέρες που θα παραλάβουμε το επιστρεφόμενο προϊόν.

Μπορείτε να επιστρέψετε ένα προϊόν και να σας καταβάλλουμε το τίμημα αν μας κοινοποιήσετε γραπτώς μέσο της φόρμας επικοινωνίας www.fotocom.gr ή τηλεφωνικά στο 2271081344/45, την απόφαση σας αυτή εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του προϊόντος από εσάς ή από τρίτο μέρος που θα υποδείξετε. Τέλος σε περίπτωση αγοράς ψηφιακού περιεχομένου το οποίο δεν είναι αποθηκευμένο σε σταθερή βάση, από την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης. Με την άσκηση της υπαναχώρησης υποχρεούστε να επιστρέψετε σε εμάς το προϊόν στην άριστη κατάσταση στην οποία σας παραδόθηκε ή να μας παραδώσετε σαφείς και μη αμφισβητήσιμες αποδείξεις ότι το έχετε στείλει ασφαλώς εντός 14 ημερών και εντός της ίδιας προθεσμίας υποχρεούμαστε να σας επιστρέψουμε τυχόν ποσά που μας έχετε καταβάλλει. Σε κάθε περίπτωση τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε πρέπει να συνοδεύονται από τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και τις αποδείξεις παραλαβής. Τα έξοδα αποστολής της επιστροφής του προϊόντος δεν καλύπτονται από την Fotocom και επιβαρύνουν τον πελάτη. Στα επιστρεφόμενα από την Fotocom χρήματα δεν περιλαμβάνονται έξοδα αρχικής αποστολής σε εσάς αν υπερβαίνουν το κόστος καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας.

Δεν δικαιούσθε υπαναχώρησης στις περιπτώσεις του άρθρου 3ιβ του ν.2251/94 και σε κάθε άλλη περίπτωση που αυτό προβλέπεται από τον νόμο ή την παρούσα σύμφωνα με το νόμο. Ενδεικτικά δεν δικαιούσθε άσκηση υπαναχώρησης σε προϊόντα όπως πχ ακουστικά, εκτυπώσεις φωτογραφιών , την προμήθεια σφραγισμένων ηχητικών εγγραφών ή σφραγισμένων εγγραφών βίντεο ή σφραγισμένου λογισμικού για υπολογιστές, που αποσφραγίστηκαν μετά την παράδοση και την προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου μη παρεχόμενου πάνω σε υλικό μέσο, εάν η εκτέλεση ξεκίνησε με την προηγούμενη ρητή συγκατάθεση του καταναλωτή και την επιβεβαίωση εκ μέρους του ότι χάνει έτσι το δικαίωμα του υπαναχώρησης.

Επίσης, επιστροφές δεν γίνονται αποδεκτές, σε περιπτώσεις φθοράς ή αλλοίωσης της συσκευασίας τους.Το κόστος μεταφοράς, όλων των επιστρεφομένων προς την Εταιρεία προϊόντων, βαρύνει τον αγοραστή.Το FOTOCOM, διατηρεί το δικαίωμα να μην αποδέχεται επιστροφές προϊόντων όταν κρίνει ότι συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι.  

11. ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Κατά την τοποθέτηση μίας παραγγελίας μέσω της ιστοσελίδας μας είναι απαραίτητη η γνωστοποίηση από πλευράς του χρήστη κάποιων προσωπικών του δεδομένων που θα επιτρέψουν εν συνεχεία στην εταιρεία μας να επεξεργαστεί την εν λόγω παραγγελία. Οποιαδήποτε συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων θα πραγματοποιείται κατά τρόπο θεμιτό και νόμιμο, βάσει των επιταγών του Νόμου 2472/1997 περί “Προστασίας του Ατόμου από την Επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα”, των αποφάσεων και κανονισμών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Το fotocom.gr υπεύθυνα δηλώνει ότι τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για εκτέλεση των παραγγελιών και για την καλύτερη εξυπηρέτηση στις αγορές σας, και δεν θα εκτείνεται πέραν του αναγκαίου για αυτό σκοπού. Η διεύθυνση αποστολής και τηλέφωνο επικοινωνίας που δώσατε στο κατάστημά μας μπορούν να βρίσκονται στο πακέτο αποστολής. Το Fotocom.gr δηλώνει ότι δεν θα διαβιβάσει ή κοινοποιήσει προσωπικά δεδομένα σε τρίτους (άλλες εταιρίες ή ιδιώτες), εκτός εάν αυτό επιτάσσεται από το Νόμο και/ή τις αρμόδιες Αρχές.

Μέσω της επιλογής «Σύνδεση» του ο πελάτης μπορεί να δει τα στοιχεία του λογαριασμού του, να αλλάξει τα προσωπικά του δεδομένα και να ελέγχει την κατάσταση και το ιστορικό των παραγγελιών του.

Cookies. Στην ιστοσελίδα www.fotocom.gr χρησιμοποιούνται cookies, που είναι απαραίτητα για να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας στο κατάστημά μας και κάνετε τις παραγγελίες σας

12. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το συνολικό περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.fotocom.gr προστατεύεται από τις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας διατάξεις και είναι αποκλειστικής ιδιοκτησίας της εταιρείας ή τρίτων. Τα περιεχόμενα αυτής της ιστοσελίδας δεν μπορούν να αντιγραφούν, παρά μόνον για μη εμπορική προσωπική χρήση, με κάθε επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων της εταιρείας, και συνεπώς δεν μπορούν να αντιγραφούν περαιτέρω, να αναπαραχθούν ή να επαναδιανεμηθούν με διαφορετικό τρόπο. Με εξαίρεση των όσων ρητά ορίζονται τυχόν ανωτέρω, δεν μπορείτε να αντιγράψετε, εκθέσετε, κατεβάστε μέσω του διαδικτύου, διανείμετε, τροποποιήσετε, αναπαράγετε, αναδημοσιεύσετε ή αναμεταδώσετε το σύνολο ή μέρος οποιασδήποτε πληροφορίας, κειμένου ή εγγράφου αυτής της ιστοσελίδας με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο ή σε αντίτυπα, ή να κάνετε κάποια εργασία που θα στηρίζεται σε φωτογραφίες, κείμενο ή έγγραφα της ιστοσελίδας μας, δίχως τη ρητή έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας Fotocom.gr. Τίποτα από όσα περιέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα δεν θα θεωρηθεί ότι παραχωρεί οποιαδήποτε άδεια ή δικαίωμα αναφορικά με οποιοδήποτε πνευματικό ή βιομηχανικό δικαίωμα ή δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ή σήμα ή λογότυπο της εταιρείας ή τρίτων.


13. ΓΕΝΙΚΑ

 

Με την επιβεβαίωση κάθε παραγγελίας ηλεκτρονικά, εννοείται οτι όλοι οι όροι γίνονται κατανοητοί πλήρως και ανεπιφύλακτα αποδεκτοί.

 

Οποιαδήποτε απορία, διευκρίνηση ή μη σαφή κατανόηση των όρων αποστολής, πληρωμών και εγγύησης, οι οποίοι αναφέρονται επί του παρόντος, θα πρέπει να αποσαφηνίζεται από τον αγοραστή, ζητώντας επί πλέον λεπτομέρειες μέσω e-mail,στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

 

Για οποιαδήποτε συναλλαγή γίνεται με το FOTOCOM, ισχύει η Νομοθεσία της Ελλάδας και συμφωνείται ότι αρμόδιες αρχές για την επίλυση διαφορών, είναι τα Δικαστήρια ΧΙΟΥ.